Om DNF

Dansk Numismatisk Forening (DNF) blev stiftet 27. november 1885 i København af en kreds af møntsamlere under navnet Numismatisk Forening i København.

Vi afholder medlemsmøder i Bethesda, Rømersgade 17, København ved Israels Plads en gang om måneden i perioden september – maj.

I forbindelse med medlemsmøderne holdes en auktion over mønter, pengesedler og litteratur. Inden auktionen er der eftersyn over auktionsmaterialet, foredrag og samvær med andre mønt interesserede.

Vi udgiver tidsskrifterne:
Numismatisk Rapport – med foreningens auktioner, baggrundsviden, nyheder og auktionsomtaler og Nordisk Numismatisk Unions Medlemsblad i fællesskab med de øvrige medlemmer af ”Nordisk Numismatisk Union”.

For samlere af pengesedler, primitive betalingsmidler, medaljer samt antik- og middelaldermønter afholdes der fraktionsmøder i DNFs lokaler/bibliotek Sønder Boulevard 65, København V.

Endvidere har foreningen en lang tradition for at udgive numismatisk litteratur og medaljer. På de fleste af bøgerne får du en væsentlig medlemsrabat. DNF har siden 1889 udgivet over 16 medaljer. Nogle af medaljerne kan stadig købes.

DNF afholder den store internationale møntbørs Copenhagen Coin Fair i oktober måned hvert år. Se mere på cphcoinfair.dk